fbpx

Thoolse Bode: "Smerdiekse Erik zoekt nieuwe uitdaging op het sup-board"

Erik Scherpenisse, eigenaar van 2K Music gaat een nieuwe uitdaging aan. De dj die al meer dan 20 jaar in het vak zit en tevens het gezicht is achter een aantal grote dance-evenementen is deze week gestart met zijn nieuwe bedrijf: Catalina SUP. ”Mijn project is geslaagd als ik mensen kennis kan laten maken met het suppen”, aldus Erik.

Erik is al jaren de man die Bassrulers en Steenbergen Live organiseert. Voor de danceliefhebbers onder ons, geen zorgen, hij blijft deze geweldige feesten gewoon organiseren. Erik maakt nu van nog een passie van hem ook zijn beroep, Sup-instructeur.

Sportief
Vijf jaar geleden was Erik op vakantie in Curaçao toen hij een sup-les cadeau kreeg, meteen was hij verkocht. De combinatie van het sportieve (Erik is een echte sportman) en de ontspanning trok hem meteen aan. Terug in Nederland viel het hem op dat suppen hier niet zo bekend is en bleef hij vooral surfen. Vorig jaar kocht Erik uiteindelijk zijn eerste sup-plank en ging er gelijk mee het water op. Het was enorm genieten en al snel kwam de gedachte op om hier een bedrijf in te starten.

Evenementen
Erik die vooral in het voorjaar knalt met evenementen kwam op de gedachte juist toen hij het wat rustiger had. Maar na de zomer kwamen alweer de voorbereidingen voor de feesten en het plan werd op de lange baan geschoven. Toen in maart de Corona uitbrak was Erik anderhalve maand heel druk om zijn evenementen te cancelen. Toen hij wat rust kreeg en wat tijd voor zichzelf had kwam het sup-idee weer boven drijven. Binnen een maand had Erik zijn bedrijfsplan op tafel liggen, had hij sups gekocht en de instructeursopleiding gevolgd.

Catalina SUP
Zijn nieuwste bedrijf, Catalina SUP dankt haar naam aan Corona. “Ik zocht te midden van alle ellende van de afgezegde feesten naar positieve gevoelens. Op een gegeven moment ging ik bedenken waar ik zou willen zijn als er een volledige lockdown zou komen. Al snel kwam ik uit bij Santa Catalina, een klein afgelegen surfersdorpje in Panama. Ik was er al eens geweest en heb daar leren surfen. Ik zou er graag nog eens naar terug gaan", zo vertelt hij.

Suppen
Suppen is als het ware staand op een plank over het water peddelen. Het is een sport waarbij je zelf je snelheid bepaalt en daardoor wordt het ook als zeer ontspannend ervaren. Erik zal lessen gaan geven zodat mensen op een laagdrempelige manier het suppen kunnen ontdekken. Ook verhuurt hij sups en wil hij tours gaan organiseren. Veel mensen kunnen nu niet op vakantie en Erik hoopt dan ook dat zij op die deze manier toch het ultieme zomergevoel kunnen ervaren. “Op het water kan ik alles loslaten, je bent vrij”, vertelt Erik. Hij hoopt dan ook dat mensen datzelfde gevoel zullen ervaren. ”Mijn project is geslaagd als ik mensen kennis kan laten maken met het suppen. Rijk hoef ik er niet van te worden, het gaat mij puur om de voldoening die ik ervan krijg”, besluit Erik.

Reserveer direct

Reviews

M Stoutjesdijk
"SUP-er" relaxt om met een groep het water op te gaan, maar ook leuk wanneer je individueel kennis wil maken met suppen. Na een korte instructie, ga je al snel het water op en geniet je niet alleen van het uitzicht en de rust, maar ben je ook in beweging. Na een eerste SUP ervaring bij Catalina SUP, volgden al snel een tweede en derde sessie.

Josien Mathlener
leuk om samen en individueel te doen. Lichaam en geest worden er blij van. En je krijgt op een heel relaxte manier les. Top!

Helen de Viet
Super toffe sup lessen, goeie planken van fanatic, leuke opstapplaatsen... en mega flexibel. Aanrader!

Katja Druncks
Erg fijne instructies gehad en een gezellige tocht Zo leuk dat ik dit jaar voor een eigen SUB ga maar als het mogelijk is toch nog wel een keer ga aansluiten bij een tochtje

Perry Potappel
Gisteren een leuke sup les gehad. Een groepje jongeren vanuit een jeugdzorg instelling heeft er ontzettend van genoten. Bedankt voor het geduld waarmee de les gegeven is, echt top!

Vera de Wit
hele leuke sup-les gehad op de Steenbergse Vliet! op naar de vervolgles 

Roxanne de Crom
Erg leuk zonder en met hond. Relaxte sfeer en duidelijke instructies

Irene Groenendijk
Leuk om zo in groepsverband te doen. Prettig, sympathiek.

Michael Koolen
Hele leuke ervaring en gaan zeker voor een herhaling !!
   

Laat ook een review achter op:
♥ Tripadvisor
♥ onze Facebookpagina

© 2023 Catalina SUP