fbpx

Sup Jaarkaart - onbeperkt suppen

Dit jaar introduceer ik de Catalina Sup Jaarkaart: onbeperkt suppen voor slechts € 125,- per jaar. En dat zonder zelf je boards overal mee naar toe te sleuren, op te pompen, thuis weer af te spoelen etc,. De boards liggen namelijk altijd gecheckt en opgepompt voor je klaar!

Voor wie?

Vind je het leuk om regelmatig te gaan suppen? Of zou je stiekem eigenlijk wel vaker willen of na een lange werkdag nog snel even een uurtje op de sup willen meepakken? Zonder na te denken over de kosten! En zonder eerst jezelf 10 minuten in het zweet te pompen :) Dan is de Sup Jaarkaart wellicht iets voor jou. Na 7x suppen heb je het er namelijk al uit! En zeker ook niet onbelangrijk: je bent altijd verzekerd van een kwalitatief goed sup board.

Achterliggende gedachte

Toen ik vorig jaar startte met Catalina Sup had ik al snel meerdere enthousiaste deelnemers die bijna wekelijks kwamen. Enkelen van hen speelden na verloop van tijd met de gedachte zelf een sup board te kopen en deden dat ook uiteindelijk. En dat gaf me eigenlijk best een trots gevoel. In 2019 was ik vaak nog de enige supper op Tholen en nu lukte het me steeds meer mensen te enthousiasmeren voor het suppen en op een zomerse dag kwam ik nu altijd wel een aantal fervente suppers tegen bij de Oesterdam.

Toch waren er ook deelnemers met een eigen sup board die uiteindelijk veel minder gingen suppen dan ze vooraf hadden gedacht. Het ‘gedoe’ eromheen viel soms toch tegen. Bij last minute ‘even’ gaan suppen was het vaak toch een drempel om eerst weer te moeten pompen, je board achteraf weer te moeten schoonspoelen (en daarvoor thuis weer deels eerst op te pompen).

Dat zette me aan het denken! En een paar weken geleden viel het kwartje toen ik langs een roeivereniging liep. De roeiers hebben veelal ook geen eigen boot, maar gaan wekelijks of wanneer ze zin hebben naar de club. Ze betalen een vaste contributie per jaar, dus hoeven geen € 20,00 voor een toertje af te tikken. Met suppen is deze mogelijkheid er eigenlijk helemaal niet. Supscholen richten zich vooral op éénmalige clinics. En voor degenen die af en toe willen suppen is er een strippenkaart met korting. Maar voor de supper die vaker wilt komen bieden we eigenlijk geen passend alternatief. Waardoor het al snel interessanter wordt om zelf een board te kopen.

En dat begrijp ik helemaal! Als hobby supper kocht ik immers uiteindelijk ook mijn eigen board. Maar ik kwam al snel terecht in de jungle van het kiezen van het geschikte board. En die jungle is alleen nog maar ondoorzichtiger geworden nu er steeds meer aanbieders komen. En dat komt de kwaliteit helaas niet altijd ten goede. Suppen is mede zo populair geworden door de komst van opblaasbare sup boards. Maar fabrikanten lijken soms te vergeten dan niet het design maar de ‘stijfheid’ het allerbelangrijkste is. Een board is alleen stabiel als hij kaarsrecht blijft als je erop staat. En dat is niet altijd het geval, zoals je ziet in onderstaand voorbeeld.

Sup board kopen of onbeperkt huren?

Toch wil ik het zeker niet afraden om een eigen board te kopen. Sterker: ik ben dit jaar een samenwerking gestart met de lokale webshop www.rockxsup.nl. Voor deelnemers die deel hebben genomen aan 1 van mijn clinics en overwegen een eigen board aan te schaffen heb ik een speciale kortingscode voor 5% korting in de webshop. Ook adviseer ik je met alle liefde over welke boards geschikt zijn en welke zeker niet.

Met de Sup Jaarkaart wil ik eigenlijk vooral een alternatief bieden aan suppers die wat vaker het water op zouden willen. Stel dat je ongeveer 10 keer per jaar zou willen suppen, dan ben je al snel 2 strippenkaarten van 85 euro per stuk verder. Dan is een eigen board al snel interessanter. Een degelijk instapmodel heb je al vanaf € 400,00, dus dat heb je er na 2,5 jaar al uit.

Maar er is meer dan het kostenplaatje. Misschien zit je eigenlijk helemaal niet te wachten op het sleuren, oppompen en afspoelen van sup board. Dan is er met de Sup Jaarkaart nu een alternatief voor zelf een board kopen. Je hoeft er niet meer op te letten hoe vaak je gaat, je kunt er snel nog even een uurtje tussenuit en hoeft niet te investeren in een eigen board.

Hoe onbeperkt is onbeperkt?

Ik hoor je denken: leuk hoor onbeperkt suppen, maar vorig jaar waren in de zomer bijna al je lessen volgeboekt. Heb ik dan wel gegarandeerd een sup board? Een 100% garantie kan ik natuurlijk nooit geven. Ook met de jaarkaart moet je nog wel reserveren op basis van beschikbaarheid. Maar je reservering is nooit meer dan een appje van je vandaan! En het allerbelangrijkste: ik heb dit jaar geïnvesteerd in extra boards (18 i.p.v. 9 vorig jaar). Tijdens de lessen ga ik met maximaal 8 deelnemers het water op. Dus als de lessen vol zitten, heb ik altijd nog voldoende boards beschikbaar voor de losse huur.

Voordelen Catalina Sup Jaarkaart:

 • Geen gedoe met oppompen en board schoonspoelen
 • Onbeperkt suppen
 • De boards liggen altijd gecheckt en opgepompt klaar op locatie
 • Meerdere opstaplocaties dus suppen in verschillende omgevingen
 • We zijn een Fanatic-only supschool, dus altijd een kwalitatief goed board
 • We hebben meerdere typen boards: bredere allround boards om te oefenen en te chillen, touring boards om langere tripjes te maken en hardboards voor the real deal!
 • Geen onderhoud, dus geen lekjes plakken, peddels in bad doen en om de zoveel tijd vervangen omdat ze stroef worden door het zout.
 • Ga je een keertje alleen suppen? Dan is er altijd iemand in de buurt in geval van nood!
 • Je kunt aansluiten bij tours en zo mede suppers leren kennen

Wat houdt de Sup Jaarkaart precies in:

 • Onbeperkt sup board huren op alle vaste lesdagen (zoals opgenomen in de planning)
 • Deelname aan een sup introductieles om de basis te leren of als opfrissingscursus (indien gewenst
 • Onbeperkt deelname aan normale tours en sunset tours
 • De jaarkaart is persoonsgebonden

Lijkt het je interessant of wil je meer informatie? Stuur gerust een berichtje.

Reserveer direct

Reviews

M Stoutjesdijk
"SUP-er" relaxt om met een groep het water op te gaan, maar ook leuk wanneer je individueel kennis wil maken met suppen. Na een korte instructie, ga je al snel het water op en geniet je niet alleen van het uitzicht en de rust, maar ben je ook in beweging. Na een eerste SUP ervaring bij Catalina SUP, volgden al snel een tweede en derde sessie.

Josien Mathlener
leuk om samen en individueel te doen. Lichaam en geest worden er blij van. En je krijgt op een heel relaxte manier les. Top!

Helen de Viet
Super toffe sup lessen, goeie planken van fanatic, leuke opstapplaatsen... en mega flexibel. Aanrader!

Katja Druncks
Erg fijne instructies gehad en een gezellige tocht Zo leuk dat ik dit jaar voor een eigen SUB ga maar als het mogelijk is toch nog wel een keer ga aansluiten bij een tochtje

Perry Potappel
Gisteren een leuke sup les gehad. Een groepje jongeren vanuit een jeugdzorg instelling heeft er ontzettend van genoten. Bedankt voor het geduld waarmee de les gegeven is, echt top!

Vera de Wit
hele leuke sup-les gehad op de Steenbergse Vliet! op naar de vervolgles 

Roxanne de Crom
Erg leuk zonder en met hond. Relaxte sfeer en duidelijke instructies

Irene Groenendijk
Leuk om zo in groepsverband te doen. Prettig, sympathiek.

Michael Koolen
Hele leuke ervaring en gaan zeker voor een herhaling !!
   

Laat ook een review achter op:
♥ Tripadvisor
♥ onze Facebookpagina

© 2023 Catalina SUP