fbpx

Telegraaf: "Dance wordt suppen. Tof om iets nieuws op te zetten"

Erik Scherpenisse verruilde de kolkende festivals voor het kalme water.

Lifestyle, 10 oktober 2020

Zoals voor zovelen kwam ook voor Erik Scherpenisse (38) het corona-virus als een donderslag bij heldere hemel. Zijn bedrijf 2K Music, organisator van onder andere het dancefestival Bassrulers Outdoor in Steenbergen, liep als een tierelier. Maar na de uitbraak in maart volgden weken vol spanning of het festival wel zou doorgaan.

“We voelden allemaal al aan dat het dit jaar niets meer zou worden met de festivals. Maar vooral door de  onzekerheid van die eerste weken en maanden was het een vreselijke periode.” Scherpenisse is er eerlijk over; hij was een aantal weken flink van de kaart. Waar nog eens bij kwam dat het festival uiteindelijk moest worden verzet naar volgend jaar. “En dan spreek je dus alleen maar met mensen die net als jij boos en teleurgesteld zijn. Op die manier blijf je doorlopend in het negatieve hangen.”

Erik besloot heel bewust afstand te gaan nemen en uit zelfbehoud een eigen positieve bubbel te creëren. Hij zette de knop om: 2020 was wat hem betreft afgesloten als zakelijk jaar. En hij ging veel sporten.  Fietsen, wandelen, maar ook suppen. “Dat had ik vijf jaar geleden geleerd in een surfdorpje in Panama, Santa Catalina. Ik was er toen echt next level verslaafd aan geraakt.”

Al fietsend kreeg Scherpenisse opeens een eureka-moment. Suppen was op zijn Zeeuwse eiland Tholen nog niet zo bekend, terwijl er toch meer dan genoeg water te vinden is. Een buitensport bovendien, goed te doen tijdens corona. “Ik zag BAM, gelijk de mogelijkheden. Ik heb rechtsomkeert gemaakt, ben naar huis gemaakt en heb het plan voor mijn nieuwe bedrijf Catalina SUP bedacht.”

Op 20 juni werd de eerste SUP-les gegeven. “Via de festivals heb ik best wel een groot netwerk. De eerste lessen zaten al snel vol, iedereen postte iets leuks op Instagram. En toen is het gewoon ontploft qua aanmeldingen. Want juist door corona hebben mensen  ook meer tijd en vooral behoefte aan gezellige, sportieve én veilige activiteiten.”

Hij noemt het een weliswaar noodgedwongen, maar prachtige wending in zijn leven. “Ik geniet van het contact en de leuke en persoonlijke reacties van de cursisten. Ik voel me weer zoals twintig jaar geleden, het is ontzettend tof om iets heel nieuws op te zetten. Ik bruis opeens weer van de creativiteit en heb allemaal plannen, zoals verhuur van planken. Natuurlijk weet ik dat ik deze winter niets ga verdienen; maar dat was in de festivalwereld ook zo. In suppen zit groeiperspectief.”

Reserveer direct

Reviews

M Stoutjesdijk
"SUP-er" relaxt om met een groep het water op te gaan, maar ook leuk wanneer je individueel kennis wil maken met suppen. Na een korte instructie, ga je al snel het water op en geniet je niet alleen van het uitzicht en de rust, maar ben je ook in beweging. Na een eerste SUP ervaring bij Catalina SUP, volgden al snel een tweede en derde sessie.

Josien Mathlener
leuk om samen en individueel te doen. Lichaam en geest worden er blij van. En je krijgt op een heel relaxte manier les. Top!

Helen de Viet
Super toffe sup lessen, goeie planken van fanatic, leuke opstapplaatsen... en mega flexibel. Aanrader!

Katja Druncks
Erg fijne instructies gehad en een gezellige tocht Zo leuk dat ik dit jaar voor een eigen SUB ga maar als het mogelijk is toch nog wel een keer ga aansluiten bij een tochtje

Perry Potappel
Gisteren een leuke sup les gehad. Een groepje jongeren vanuit een jeugdzorg instelling heeft er ontzettend van genoten. Bedankt voor het geduld waarmee de les gegeven is, echt top!

Vera de Wit
hele leuke sup-les gehad op de Steenbergse Vliet! op naar de vervolgles 

Roxanne de Crom
Erg leuk zonder en met hond. Relaxte sfeer en duidelijke instructies

Irene Groenendijk
Leuk om zo in groepsverband te doen. Prettig, sympathiek.

Michael Koolen
Hele leuke ervaring en gaan zeker voor een herhaling !!
   

Laat ook een review achter op:
♥ Tripadvisor
♥ onze Facebookpagina

© 2023 Catalina SUP